Předkrmy a hlavní jídla,  Zdravé/Fitness

Pstruh lososovitý na medu a batátové hranolky

  Pstruh lososovitý je pro mě extrémně legrační ryba hned ze dvou důvodů, první je ten, že vypadá jako losos, ale chutná jako pstruh, druhý je ten, že po vyslovení toho jména se vás každý druhý zeptá, co je to za rybu. Tak či onak, počítejte s růžovým pstruhovitým masem spíše suššího charakteru. V úpravě s kapkou medu a šalvěje mu dodáte potřebný šmrnc.

Pstruh lososovitý na medi a batátové hranolky

(2 porce)

  • 400g filetu ze pstruha lososovitého
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 špetky šalvěje
  • 1/2 citrónu na kolečka
  • 600g batátů
  • olivový olej
  • chilli
  • brokolice k podávání

Filet ryby si pečlivě omyjeme, kůže bývá s lehkým povlakem, který je třeba odstranit. Pokud by se nedařilo obrousíme kůži trochou soli, zafunguje jako přírodní čistící peeling. V misce si smícháme citrónovou šťávu, se solí, olejem a medem. Filety pstruha položíme na plech vyložený pečícím papírem kůží směrem vespod a horní masitou stranu potřeme připravenou marinádou. Rybky ještě zasypeme šalvějí a položíme na ně kolečka citronu. Na zbytek plechu si rozložíme batátové hranolky, tedy oloupané batáty nakrájené na hranolky, lehce pokapané olivovým olejem, posolené a zasypané drceným chilli dle preferencí pálivosti. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme zhruba hodinu a čtvrt, přičemž batátové hranolky během pečení několikrát promícháme. Podáváme s ružičkami brokolice nebo oblíbeným listovým salátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *