Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Zdravá bábovka s lesním ovocem a hořkou čokoládou

  Po dlouhé době jsem si vzpomněla na svoji bábovkovou formu, která je silikonová, a tudíž odpadá to, co je u pečení bábovky nejotravnější – vymazávání formy. Vyšla jsem z jednoho původně bezvaječného receptu a o vajíčka bábovku obohatila, protože ty ve správné bábovce prostě být musí. Také jsem snížila množství tuku, protože toho tolik v bábovce zase být nemusí :D. Produkt je navzdory bezlepkovosti velmi lehký a vláčný. A na blogu často ohraná kombinace lesního ovoce a čokolády mě, jak vidíte, stále baví.

Zdravá bábovka s lesním ovocem a hořkou čokoládou

  • 3 vejce
  • 50g kokosového oleje
  • 6 lžic tekuté stévie
  • 400ml kefíru
  • 200ml mléka
  • 50g kokosové mouky
  • 100g ovesné mouky
  • 160g pohankové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 80g 70% čokolády
  • 200g lesního ovoce

Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky, nejprve vyšleháme v misce bílky do tuhého sněhu. Ve druhé misce vyšleháme žloutky s rozpuštěným kokosovým olejem a stévií. Poté k žloutkové směsi přišleháme kefír a mléko a také přisypeme kokosovou, ovesnou a pohankovou mouku s kypřícím práškem. Opatrně přimícháme bílkový sníh a poté nasekanou čokoládu s lesním ovocem. Těsto vlijeme do silikonové bábovkové formy nebo do klasické vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů zhruba hodinu. Bábovku vyklopíme a servírujeme až dostatečně zchladlou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *