V poslední době jsem se hrozně těšila na využití instafriendly formy z Ikey, která je stejně hezká, jako na instagramu provařená. No nevadí, to první pořád převažuje, stejně jako emocionální vztah k ní, jelikož mi ji koupil přítel během jedné slabé chvilky v Ikee (reálně silný moment, poprvé koupil formičky někdo jiný než já nebo moje mamka). Dýňový perník má takovou měkkoučkou konzistenci a příjemnou perníkově sladkou chuť. Jedli jsme ho ve vlaku směr Milulov, bavilo nás ho ulamovat a sníst na jeden zátah. Tak je to samá zelenina, že… 😀
Dýňový perník
- 1 malá dýně hokkaidó
- 100g banánu
- 2 lžíce tekuté stévie
- 2 vejce
- 30g kakaa
- 25g pohankové mouky
- 25g čokoládového proteinu
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 2 lžičky perníkového koření
Dýni rozpůlíme, vydlabeme zrníčka a nakrájíme ji na menší kusy. Následně ji upečeme doměkka na plechu vyloženém pečícím papírem – stačí zhruba 20 minut na 170 stupňů. Dýni rozmixujeme na pyré s banánem, vejci a stévií. Poté přidáme kakao, pohankovou mouku, čokoládový protein, kypřící prášek a perníkové koření. Těsto rozetřeme do formy a necháme péct v troubě stále vyhřáté na 150 stupňů do doby, než koláč zpeví a horní vrstva popraská, stačí zhruba 30-40 minut.