Chtěla jsem něco upéct na cestu, a tak trošku pročistila lednici. To, co mi tam zbylo můžete vidět v tomhle receptu, který je jak lowcarb, tak může být bezlepkový, pokud použijete bezlepkový pudink. Tuk v buchtě nahrazuje arašídové máslo, se kterým jsem se docela rozšoupla, pokud vám vyloženě vadí, tak zvolte jiné oříškové. A produkt je taky tradičně bez cukru, ale můžete si pomoci medíkem. Bílkovinám zdar, zítra můžu bez stresu vynechat i maso :D.
Proteinový lowcarb vanilkový perník s jablky
- 1 vejce
- 1 lžíce stévie
- 1 bílý jogurt (já použila řecký od Milka)
- 30g arašídového másla
- 40ml vody (mléko došlo)
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 50g vanilkového proteinu/bílá čoko proteinu
- 2 lžičky perníkového koření
- 15g kokosové mouky
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 jablko
- + navrch 10g arašídového másla, 10ml javorového zero sirupu, hrst mandlí
Vejce si rozmícháme metlou se stévií a jogurtem, poté přidáme také arašídové máslo (nesmí být moc ztuhlé), vlažnou vodu a kypřící prášek. Do hladké směsi přimícháme protein, perníkové koření, kokosovou mouku a vanilkový pudink. Těsto vlijeme do silikonové formy na chlebíček (jinou musíme předem vymazat máslem a vysypat hrubou moukou) a pocákáme arašídovým máslem a javorovým (zero)sirupem. Vršek můžeme ještě lehce ozdobně promíchat opačným koncem lžíce. Narch rozložíme očištěné a na kostky nakrájené jablko a a také mandle. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů zhruba 45 minut, dokud není povrch zlatavý a křupavý.