Toto je ryze fitnessácký recept, což znamená, že se bez proteinu neobejdete, že má nízké množství tuku a je celkově velice převelice zdravý. Vychytávkou poslední doby se stává jablečné pyré, které normálně koupíte v supermarketech u kompotů, výhodou je, že nebývá doslazované narozdíl od přesnídávek. Když ho přidáte do těsta, tak nemusíte čekat než vám dozrají banány, těsto zvlhčí bez příchutí a také v tomto ohleu nahrazuje tekutiny jako mléko, takže může být produkt rázem bezlaktózový. Koláč kombinuje hodně čokoládové těsto s jemným tvarohovým až cheesecakovým středem a v tomhle vedru je nejlepší vychlazený z lednice.
Kakaové proteinové řezy s tvarohem
- 130g jablečného pyré
- 1 vejce
- 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 15g rozpuštěného másla
- 70ml vody (lze mléko, mně došlo)
- 30g ovesné mouky/mletých ovesných vloček
- 1 extračokoládový pudinkový prášek
- 50g čokoládového proteinu
- 1 vanička nízkotučného tvarohu
- 20g proteinu s příchutí bílá čokoláda/vanilka
- lžíce tekuté stévie
- máslo a hrubá mouka na formu
Nejdříve si v mističce rozkvedláme vejce a jeho první polovinu přidáme k jablečné přesnídávce, máslu, kypřícímu prášku a vodě nebo mléku. Prošleháme metličkou a poté přidáme ovesnou mouku, čokoládový pudinkový prášek a čokoládový protein. Vedle v misce si promícháme zbylé vajíčko se světlým proteinem a lžící stévie. Menší zapékací formu (Ikea, střední) vymažeme máslem a vysypeme mouku. Do formy vlijeme 2/3 kakaového těsta a na něj rozložíme nepravidelně tvarohovou směs. Zacákáme zbytkem kakaového a lehce cikcak promícháme druhým konce lžíce. Dáme péct na 150 stupňů na zhruba 30 minut, vrch koláče musí být pevný. Nejlepší je lehce vychlazený.