Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Krůtí válečky s restovanou letní zeleninou po řecku

Předpokládám, že jste si všimli, že ve vaření tíhnu ke kombinaci masa ze zeleninou, často v lehce středomořském duchu. Miluji bylinky, což se projevuje i tady, ráda si sypu čerstvý tymián i oregáno na saláty, tousty nebo dipů. Tenhle recept vznikl jako “čištění zbytků” z lednice, ale byl natolik dobrý, že mě máma přinutila vařit jeho obměnu o necelé dva dny později 🙂

Krůtí válečky s restovanou letní zeleninou po řecku

  • 500g mletého krůtího masa
  • hrst čerstvého oregána
  • 6 sušených rajčat
  • 2 lžíce parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká červená cibule
  • 6 větších žampionů
  • 2 červené nebo žluté pepriky
  • 1 střední cuketa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1 jogurt
  • 2 lžíce tatarské omáčky
  • koření tzatziky

 

Mleté krůtí si v misce smícháme s nasekanými sušenými rajčaty, lístky oregána, parmazánem, rozmělněným česnekem, trochou soli a pepřem. Z hmoty si vytvoříme válečky a opečeme je ze všech stran na rozpáleném olivovém oleji, poté pánvičku přiklopíme a maso lehce podlijeme. Dusíme ještě deset minut, v tom to čase si připravíme zeleninu. V druhé pánvi si rozpálíme druhou várku olivového oleje a nejdříve opečeme cibuli nakrájenou na klínky a žampony nakrájené na dvouentimetrové proužky, když je oboje lehce opečené přihodíme i papriky nakrájené na věší kostky a cuketu na čtvrtkolečka. Opékáme do lehkého změknnutí zeleniny, ale neměla by se rozvařit. Maso podáváme se zeleninou a falešnými tzatziky – jogurtem s troškou tatarky a koření tzatziky.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *