Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Finger food/Amuse bouche II. – Bagetky s chutney a špízy s naloženými sýry

  Přináším další dávku menší inspirace na menší dobroty, které si můžete snadno připravit doma. Tyhle dva typy patří k těm nejrychlejším, ale komu by se chtělo v tomhle horku vařit :). Obojí patří k mým nejoblíbenějším, tak snad zkusíte například ty sýry naložit také. U bagetek s chutney se mi líbí opozice jemného uzrálého sýru s pikantním nasládlým chutney.

Bagetky s chutney

  • 1/2 francouzské chlebové bagety (nebo rustikální)
  • 1 balení farmářského sedlčanského hermelínu (nebo franouzský Brique)
  • 3 lžíce mangového chutney s chilli (Tesco)

Bagetu nařežeme šikmo na kolečka a hermelín na tenké trojúhelníčky. Na bagetky rozložíme trojúhelníčky hermelínu a mezi ně zakapeme mangovým chutney. Ihned konzumujeme.

Špízy s naloženými sýry

  • 100g fety (nebo řecký sýr z Lidlu – poloviční cena)
  • 100g třešinek mozzarely
  • olivový olej
  • 2 lžičky sušených bylinek
  • 50g marinovaných oliv
  • 100g barevných cherry rajčat

 

Fetu na krájíme na větší kostky, a dáme do misky ke slité mozzerele. Olivový olej smícháme s bylinkami a zalejeme jím sýry, aby byly ideálně úplně zalité. Necháme v lednici marinovat přes noc nebo alespoň dvě hodiny. Poté napícháme na párátka vždy po jedné olivě a kousku fety a po rajčátku s mozzerelou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *