Dorty a zákusky,  RECEPTY

Bezlepkové brownies s pistáciemi

  Tentokrát nehledejte v receptu nic zdravého, pokud nepodlehnete představě, že všechno, co je čokoládové je detoxikační a vše bez lepku zachrání svět, veverky a vaši pleť. Brownies je brownies, povrch je klasický zkaramelizovaný, vnitřek měkoučký a oříšky můžete dodat dle chuti, já použila oblíbené pistácie. Doporučuji podávat s neslazenou šlehačkou a puknout pod tíhou tuku a cukru :D.

Bezlepkové brownies s pistáciemi

  • 80g másla
  • 120g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 220g hořké čokolády (alespoň 60% kakaa)
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • hrst nesolených pistácií

V hrnci zahřejeme vodu a postavíme nad něj mísu, která odolá horké páře. Vodu zahřejeme a v míse (tedy parní lázni) rozehřejeme máslo s cukrem. Když se směs rozpustí, přidáme sůl a čokoládu. Směs za míchání rozpustíme a poté mísu sundáme z vařiče. Pečlivě prošleháme a poté přišleháme také vejce. Nakonec přišleháme kakao smíchané se škrobem. Část pistácií nasekáme a přidáme k těstu. Těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a vrch posypeme zbytkem nasekaných pistácií. Brownies dáme péct do trouby rozpálené na 175 stupňů, mělo by stačit zhruba 15 minut pečení, brownies je hotové, když je povrch netekutý. Před krájením necháme pořádně vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *