Dorty a zákusky,  Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Zdravé tvarohové bábovičky s meruňkovou marmeládou a krémem

Zdravím, všechny, co si užívají trošku klidnější víkend, tentokrát přináším trošku netradiční recept. Jedná se o tvarohové špaldové bábovičky s brusinkami a pistácemi dozdobené s meruňkovou marmeládou bez cukru, s tvarohovopudinkovým krémem a ovocem. Trošku jsem se obávala, aby nebyly tuhé, ale fakt překvapily, jsou naprosto boží. Těsto by vyšlo na sedm báboviček, silikonovou formu mám z Lidlu na šest středních, takže jsem zbytek dala do dvou muffinových formiček. Těším se, až udělám kakaové s malinami ze zahrádky.

Zdravé tvarohové bábovičky s meruňkovou marmeládou a krémem

(7 středních báboviček)

  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 4 lžíce stévie
  • 125g nízkotučného tvarohu
  • 50g másla
  • lžička vanilkového extraktu
  • 25g vanilkového proteinu (nebo mouka)
  • 100g hladké špaldové mouky
  • 100ml mléka
  • 1/2 kypřícího prášku do pečení
  • hrst brusinek
  • půl hrsti nesolených pistácií
  • 7 lžiček meruňkové marmelády bez cukru
  • 125g nízkotučného tvarohu
  • 150g bílého jogurtu
  • stévie
  • lžička vanilkového extraktu
  • pudinkový vanilkový prášek bez vaření (necelé balení)
  • ovoce k ozdobení

 

Vajíčka si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Ve vedlejší misce vyšleháme vejce se stévií, poté přišleháme tvaroh, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, mléko a kypřící prášek. Poté přišleháme protein a mouku. Nakonec přisypeme hrubě nasekané pistácie a brusinky. Lžící opatrně přimícháme bílkový sníh. Těsto rozdělíme do formiček a pečeme dozlatova v troubě rozpálené na 180 stupňů. Po částečném vachladnutí bábovky vyklopíme.

Zchladné bábovičky naplníme po lžičce meruňkovým džemem a dozdobíme krémem, který připravíme smícháním tvarohu s jogurtem. Ke směsi přidáme vanilkový extrakt a dosladíme dle chuti stévií. Prošleháme a postupně přisypeme během šlehání pudinkový prášek (zhruba polovinu). Krém musí získat pevnou konzistenci, aby šel použít ke zdobení. Naplníme jím cukrářský sáček se zdobící širokou špičkou wilton(otevřená hvězda) a krém nastříkáme. Nakonec dozdobíme ovocem a necháme chvilku ztuhnout v lednici.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *