Máte rádi čokoládu? Věřím, že většina ano, tento recept je elegantním řešením, jak čokoládové nálady zahnat. Inspirovala jsem se několika recepty na instagramu a vylezla z toho opět moje vlastní verze. Doufám, že vám bude chutnat, brzy bude i čerstvé bobulovité ovoce, které se k čokoládě skvěle hodí. Já zatím ulovila jahody, překvapivě úplně zlé nebyly. Přes zimu volím jako záchranu mražené ovoce z Lidlu.
Zdravý čokoládový cheesecake
(malá forma)
- 50g bebesušenek
- 2 lžíce kakaa
- 50g kokosu
- 30g másla
- 1 lžička tekuté stévie
- 500g nízkotučného tvarohu
- 200g bílého jogurtu
- 40g kakaa
- 40g čokoládového proteinu
- 20g čokoládového pudinku
- 2 vajíčka
- 5 lžic tekuté stévie
- 20g čokolády
Nejdříve si připravíme krustu, bebesušenky co nejvíce rozdrtíme, přidáme k nim kakao a kokos. Poté přidáme stévii, rozpuštěné máslo a trošku vody. Hmotu roztlačíme na dno malé dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Korpus předpečeme pět minut v troubě roztopené na 180 stupňů.
Na krém si prošleháme tvaroh s jogurtem, kakaem, čokoládovým proteinovým práškem, pudinkovým práškem, vajíčky a stévií. Případně ještě dosladíme dle chuti. Krém nalijeme na korpus. Dortovou formu postavíme na plech a vedle něj položíme zapékací misku naplněnou vodou. Cheesecake pečeme na 180 stupňů zhruba hodinu. Poté necháme vychladnout při pokojové teplotě a následně přes noc v lednici. Ráno odřizneme opatrně dort od formy a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.