Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Fitness čokoládová roláda s brusinkami

  Co dnes snídáte? Já tuhle roládu a možná si projdu pro nášup. Trochu málo jsem ji utáhnula při rolování, což mě mrzí, ale na chuti ji to vůbec neubralo. Je klasicky bezlepková, bezcukrová a nízkotuková, ale určitě by to nikdo nepoznal. A toho si vždycky při zdravém pečení nejvíc cením, pokud dokážu vytvořit alternativu k receptu, která je buď stejně dobrá, nebo ještě lepší než originál. Náplň chutná jako proteinový čokopudink od Ehrmanna a na nich teď všichni ujíždí :D. Doplnila jsem ji zavařenými brusinkami a ještě topingem z bílé čokolády, určitě by bylo supr čerstvé ovoce, ale v tomhle období to v obchodech není žádná sláva. Určitě se receptu nebojte, je fakt snadný, pokazit tam nic moc nejde.

Fitness čokoládová roláda s brusinkami

  • 4 vejce(měla jsem velikost L-velká, tudíž jsem použila pěkně plné lžíce kakaa a škrobu)
  • 2 lžíce medu
  • špetka soli
  • 1 větší lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 větší lžíce kakaa
  • olej na vymazání pečícího papíru
  • 200ml mléka
  • 1 extra čokoládový pudinkový prášek
  • 4 lžíce stévie
  • 1 lžíce čokoládového topingu (není nutné)
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • 4 lžíce zavařených brusinek
  • k dozdobení toping bílá čokoláda (mám Bodylab)

Nejdříve si připravíme piškot na roládu, oddělíme vejce a bílky vyšleháme se špetkou soli do pevné pěny. Ve druhé míse vyšleháme žloutky s medem do světlé pěny, poté k ní přišleháme kukuřičný škrob a kakao. Do bílkové pěny opatrně přimícháme kakaovo-žloutkovou směs a výsledné těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem. (Pečící papír jsem si pomazala lehce olejem, protože se od něj poté lépe slupuje upečené těsto.) Dáme péct do rozpálené trouby na 175 stupňů zhruba na 12 minut, povrch musí být pevný. Raději piškot trochu přepečte, než nedopečte, aby šel sloupnout. Po vytažení z trouby necháme piškot pečlivě vychladnout.

Na krém si uvaříme hustý pudink z mléka, pudinkového prášku, stévie, kakaa a čokoládového sirupu. Uvařený pudink necháme trochu vychladnout a poté přišleháme tvaroh. Náplň rovnoměrně naneseme na 3/4 upečeného piškotu (až ho sloupneme z papíru) a na kraj, od kterého budeme motat přidáme brusinky. Roládu jsem motala z užší strany, aby byla více široka, protože těsto není moc tlusté. (Při motaní roládu utahujte, aby byla kulatá, já jsem to začala převalovat jako závin bez utahovaní, a proto není na řezu kulatá. ) Po zarolování zabalte do alobalu a nechte před krájením alespoň 4 hodiny ztuhnout v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *