Koláče, bábovky, muffiny,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Banánovočokoládový bezlepkový koláč z cizrny

Slibuju, že na Vánoce upeču něco nezdravého – sachr, klasickou vánočku (první kolo mi na bytě celkem překynulo) nebo medovníkové kuličky. Takže tohle je možná jeden z posledních echt zdravých předvánočních receptů. Koláč je z cizrny, nepoznáte ji v něm, pokud nemáte natrénované chuťové buňky na luštěniny v pečivu. Chutná spíše po banánech a vanilce a je hodně nadýchaná. A klasika… bez laktózy, lepku, cukru a bůhvíčeho, když chcete, tak přece všechno jde :).

Banánovočokoládový bezlepkový koláč z cizrny

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 vejce
  • 2 přezrálé malé banány
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • vanilkový extrakt
  • 3 vrchovaté lžíce vanilkového proteinu (nebo vločky)
  • 3 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 vrchovaté lžíce drcených vloček
  • 1/4 tabulky hořké čokolády

Nejdříve pečlivě vymixujeme cizrnu v mixéru nebo ponorným mixérem na hladkou kašičku, tu znovu promixujeme s vejci, banány, stévií, kypřícím práškem a vanilkovým extraktem. Do této hladké kašičky přidáme protein, kukuřičný škrob a vločky. Pečlivě promícháme a nakonc přidáme i nasekanou čokoládu. Těsto rozlijeme do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem, pečeme zhruba 40 minut na 180 stupňů.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *