Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Gnocchi se špenátem, rukolou a lososem

  Asi to znáte… Někdy se to tak sejde, že není moc času vařit a v mém případě ještě něco zveřejňovat. Naděje sepsat příspěvek dřív než ve čtvrtek zhasla se zdravým koláčem, u kterého chci příště upravit poměry, byl příliš hořký po kakau. Prostě to nebylo ono… Takže mám v hlavě spoustu vizí a buď není čas nebo se něco stane. Ve Spencerovi jsem nicméně tenhle týden sehnala pekany a mandlovou mouku před expirací, oboje zlevněné ze 180 korun na 18, tudíž budu brzy péct makronky, i kdyby měly letět ihned oknem, protože té laciné mouky mi líto nebude.

Dneska jsme byly po dlouhé době s mou spolubydlící obě na bytě v době polední, a tak se vařilo. Taková typická klasika, podobný recept na blogu už visí na těstoviny, ale proč si ho nezopakovat –  s přídavkem pikantní rukoly, která mi chutná teprve tři týdny.

Gnocchi se špenátem, rukolou a lososem

(2-3 porce)

  • 500g bramborových nočků gnocchi
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200g čerstvého lososa
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • 3/4 balení mražených špenátových listů
  • 3 hrsti čerstvé rukoly + 1 na ozdobení (50g)
  • 150g žervé
  • italské bylinky – směs pepř, sušená rajčata, bazalka, česnek

Nejdříve dáme špenát do kastrůlku, podlejeme ho trochou vody, přidáme žervé, lžičku soli a lžíci italských bylinek a směs dusíme do změknutí. Nakonec přidáme rukolu a necháme ji také přejít varem. Lososa si očistíme od kůže a nakrájíme na malé kostičky, pokapeme citronem a lehce posolíme. Poté ho opečeme na pánvi na rozpálené směsi másla a oleje. V hrnci si uvaříme gnocchi podle návodu, je dobré je nechat vařit alespoň o dvě minutky déle, aby nebyly tuhé. Finálně smícháme nočky se špenátovou směsí a posypeme na talíři lososem a zbylou rukolou.

P.S. A příště snad budou gnocchi domácí! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *