Některá jídla se úplně hodí do letního počasí – na zahradu, do trávy nebo k večeři se sklenkou vychlazeného bílého vína. Přesně takové jsou tyto zdravé těstoviny, které na talíři vypadají jako reklama na přejídání :D. Byl to jeden z mých posledních obědů a věřím, že vás nainspiruje hrát si se sezónní zeleninou, protože takových božích snadných letních jídel je nespočet. Obecně lze konstatovat, že vaření si po návratu z Francie užívám ještě více než před ní, jelikož jsem hrozně dlouho uvažovala, co vše budu vařit a péct, až budu mít konečně volné ruce. To, co jíte, je vaše svoboda a já si teď tu svobodu užívám plnými doušky.
Letní těstoviny
(2 porce)
- 250g čerstvých těstoviny (široké nudle, tagliatelle)
- 100g sušených rajčat
- 1 malá cuketa
- 100g černých oliv
- 4 lžíce konzervované kukuřice
- 4 menší rajčata nebo 2 velká
- 1 kuřecí prso – pečené, nebo na kousky orestované
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl
- 4 lžíce parmazánu
Začnetme tím, že si dáme si vařit vodu na těstoviny, ji osolíme a přidáme i kapku oleje, aby se těstoviny nelepily. Když je voda vroucí, uvaříme těstoviny na skus. Poté si připravíme omáčku, tak že nejprve nakapeme na pánvičku trošku oleje ze sušených rajčat a zahřejeme. Cuketu nakrájíme na malé kostičku a začneme opékat na pánvi. Když je cuketa lehce opečená, přidáme sušená rajčata nakrájená na kousky, hned na to i kukuřici, olivy a na kostičky nakrájené hotové kuřecí maso. Nakonec přidáme i na kostičky nakrájená čerstvá rajčata, bazalku, česnek a dvě špetky soli. Směs za stálého míchání prohřejeme, ale nenecháme rozvařit. Nakonec přidáme k omáčce uvařené scezené těstoviny a pečlivě promícháme. Servírujeme posypané parmazánem.