Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Letní těstoviny

  Některá jídla se úplně hodí do letního počasí – na zahradu, do trávy nebo k večeři se sklenkou vychlazeného bílého vína. Přesně takové jsou tyto zdravé těstoviny, které na talíři vypadají jako reklama na přejídání :D. Byl to jeden z mých posledních obědů a věřím, že vás nainspiruje hrát si se sezónní zeleninou, protože takových božích snadných letních jídel je nespočet. Obecně lze konstatovat, že vaření si po návratu z Francie užívám ještě více než před ní, jelikož jsem hrozně dlouho uvažovala, co vše budu vařit a péct, až budu mít konečně volné ruce. To, co jíte, je vaše svoboda a já si teď tu svobodu užívám plnými doušky.

Letní těstoviny

(2 porce)

  • 250g čerstvých těstoviny (široké nudle, tagliatelle)
  • 100g sušených rajčat
  • 1 malá cuketa
  • 100g černých oliv
  • 4 lžíce konzervované kukuřice
  • 4 menší rajčata nebo 2 velká
  • 1 kuřecí prso – pečené, nebo na kousky orestované
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl
  • 4 lžíce parmazánu

 

Začnetme tím, že si dáme si vařit vodu na těstoviny, ji osolíme a přidáme i kapku oleje, aby se těstoviny nelepily. Když je voda vroucí, uvaříme těstoviny na skus. Poté si připravíme omáčku, tak že nejprve nakapeme na pánvičku trošku oleje ze sušených rajčat a zahřejeme. Cuketu nakrájíme na malé kostičku a začneme opékat na pánvi. Když je cuketa lehce opečená, přidáme sušená rajčata nakrájená na kousky, hned na to i kukuřici, olivy a na kostičky nakrájené hotové kuřecí maso. Nakonec přidáme i na kostičky nakrájená čerstvá rajčata, bazalku, česnek a dvě špetky soli. Směs za stálého míchání prohřejeme, ale nenecháme rozvařit. Nakonec přidáme k omáčce uvařené scezené těstoviny a pečlivě promícháme. Servírujeme posypané parmazánem.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *