Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Jogurtové muffiny s jahodami a čokoládou

Muffiny peču vlastně roky stejně… Buď je to klasika, která na blogu už visí – skvělé muffiny, měkké, na povrchu křupavé, to zejména díky většímu množství oleje a cukru. Čas od času si je upeču opravdu moc ráda, ale obvykle v týdnu, kdy si peču převážně snídaně, hledám lepší alternativy. Jednou z nich je druhá verze muffinů a to jsou jogurtové, případně mrkvové, na které používám hodně podobný recept. Moje jogurtové muffiny jsou lehce piškotové a nejsou gumové ani suché a hodí se právě na snídaně, kdy do sebe hned po ránu nechcete dostat kalorickou bombu. Použila jsem tentokrát do těsta jahody s hořkou čokoládou, ale věřím, že by možná ještě lépe chutnala čokoláda bílá.

Jogurtové muffiny s jahodami a čokoládou

  • 1 vejce
  • 3 lžíce stévie(či dvojnásobné množství cukru)
  • 1 vanilkový cukr
  • 125g bílého jogurtu
  • 75ml mléka
  • 4 lžíce oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 250g mouky (polohrubá a hladká 1:1)
  • 200g jahod
  • 70g čokolády

Postup je velmi snadný, smícháme si postupně metlou všechny ingredience kromě jahod a čokolády. nakonec přidáme 3/4 nasekané čokolády a pokrájených jahod a zbytek odložíme stranou. Těsto rozdělíme do 13 silikonových či papírových košíčků (pokud používáte papírové, muffiny musí být ještě v kovové formě na muffiny) a posypeme zbylými jahodami a čokoládou. Pečeme zhruba hodina na 150 stupňů, dokud povrch nezezlátne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *