Takže avokádová smršť ještě nekončí! Dokud máme v obchodech pěkná avokáda a jarní náladu, je třeba ukuchtit něco takhle pěkně jarního. Když nad tímhle salátem přemýšlím, možná je to nejzdravější jídlo na blogu, každopádně si ho užijte jako já. Tu kombonálož jsem nedokázala sníst a ještě bude trochu jako druhý chod zítřejší snídaně. Extrémně mě začíná bavit barevné jídlo a asi se to bude teď na blogu a v mém kuchyňovém čarování projevovat. Snad to nadchne i vás.
Mexický salát s hořčičnou zálivkou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička oblíbené hořčice
- sůl, pepř
- 1/4 hlávky ledového salátu
- 1 rajče
- 1/2 avokáda
- 3 lžíce kukuřice z plechu
- 1 kuřecí prso (1 lžíce olivového oleje+texmex koření)
- čerstvý koriandr
- případně nachosky (ty já tentokrát nedávala)
Nejdříve si očistíme kuřecí prso, pokapeáme ho olejem a posypáme kořením. Vložíme ho na plech vyložený pečícím papírem a na 200 stupňů pečeme zhruba 45 minut, záleží na tom, jak je kousek velký či široký. Poté si připravte ve větší míse zálivku – olivový oleje smícháme s hořčicí, citrónovu šťávou, solí a pepřem. Poté nakrájíme salát na proužky a se směsí ho promícháme. Avokádo oloupáme a příčně ho nakrájíme na měsíčky. Rajče omyjeme a nakrájíme na kousíčky. Ve finální fázi na ochucený ledový salát navršíme avokádo, rajče, kukuřici a upečené nakrájené kuřecí a posypeme koriandrem, případně nachoskami, pokud je máme rádi.