Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Cannelloni plněné špenátovou ricottou

Poslední týdny nevařím vůbec zajímavě, i když mě to trochu štve. Točíme se v zajetých rutinách nejenom života, ale také kuchyně… Jedna z mála věcí, které mě občas nadchnout zkoušet něco nového, je objevení nějaké zajímavé suroviny v akci. Tentokrát to byly těstovinové trubky cannelloni během Italského týdne v Lidlu. Plnění těstovin je trošku pracnější, respektive spíš to bere čas, ale zajímavý výsledek za to stojí. Myslím, že by se toto jídlo hodně líbilo dětem a bavilo by je těstovinové trubičky plnit 🙂 

Cannelloni plněné špenátovou ricottou

  • 200g těstovin cannelloni
  • 500g mraženého sekaného špenátu
  • 200g ricotty
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • 20g strouhaného parmazánu
  • střední cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česnek.
  • plechovka sekaných rajčat
  • hrst cherry rajčat
  • lžíce sušeného oregána
  • lžička sušené bazalky
  • sůl
  • parmazán na posypání

Mražený špenát přendáme do pánve, podlijeme vodou a postupně rozmrazíme (lze využít mikrovlnku). Poté ho smícháme s ricottou, vejci, trochou soli a pepře a parmazánu. Směsí naplníme trubičky cannelloni, jde to dobře malou lžičkou. Poté si připravíme omáčku ve které se budou cannelloni péct, cibuli nasekáme najemno a opečeme do světlé barvy na olivovém oleji. Poté přihodíme nasekaný česnek a také krátce opečeme. Poté přilijeme nasekaná rajčata, přidáme přepůlená rajčata, oregáno, bazalku a trošku soli. Omáčku deset minut povaříme a poté lehce rozředíme vodou do konzistence polévky. Omáčku vlijeme do střední zapékací misky a naskládáme do ní canneloni, nebo je omáčkou přelijeme. Pečeme hodinu na 180 stupňů, v polovině pečení povrch posypeme trochou parmazánu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *