Poslední týdny nevařím vůbec zajímavě, i když mě to trochu štve. Točíme se v zajetých rutinách nejenom života, ale také kuchyně… Jedna z mála věcí, které mě občas nadchnout zkoušet něco nového, je objevení nějaké zajímavé suroviny v akci. Tentokrát to byly těstovinové trubky cannelloni během Italského týdne v Lidlu. Plnění těstovin je trošku pracnější, respektive spíš to bere čas, ale zajímavý výsledek za to stojí. Myslím, že by se toto jídlo hodně líbilo dětem a bavilo by je těstovinové trubičky plnit 🙂
Cannelloni plněné špenátovou ricottou
- 200g těstovin cannelloni
- 500g mraženého sekaného špenátu
- 200g ricotty
- 2 vejce
- sůl, pepř
- 20g strouhaného parmazánu
- střední cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česnek.
- plechovka sekaných rajčat
- hrst cherry rajčat
- lžíce sušeného oregána
- lžička sušené bazalky
- sůl
- parmazán na posypání
Mražený špenát přendáme do pánve, podlijeme vodou a postupně rozmrazíme (lze využít mikrovlnku). Poté ho smícháme s ricottou, vejci, trochou soli a pepře a parmazánu. Směsí naplníme trubičky cannelloni, jde to dobře malou lžičkou. Poté si připravíme omáčku ve které se budou cannelloni péct, cibuli nasekáme najemno a opečeme do světlé barvy na olivovém oleji. Poté přihodíme nasekaný česnek a také krátce opečeme. Poté přilijeme nasekaná rajčata, přidáme přepůlená rajčata, oregáno, bazalku a trošku soli. Omáčku deset minut povaříme a poté lehce rozředíme vodou do konzistence polévky. Omáčku vlijeme do střední zapékací misky a naskládáme do ní canneloni, nebo je omáčkou přelijeme. Pečeme hodinu na 180 stupňů, v polovině pečení povrch posypeme trochou parmazánu.