Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně

Snadné tiramisu s višněmi

Patřím k těm, kteří se příliš nevyžívají v klasickém tiramisu originálu – je mi totiž proti srsti používat syrová vejce a to vlastně kamkoliv. Proto obvykle kombinuji v krému mascarpone s vyšlehanou smetanou a chutná to, ne-li lépe. Tentokrát jsem připravovala takovou dětskou a odlehčenou verzi, mascarpone jsem nahradila tvarohem, alkohol višňovou šťávou a přidala višně. Slabou stránkou tiramisu nakrájeného na porce je vždycky estetika, ale vynahradí vám to chutí 🙂

Snadné tiramisu s višněmi

  • 200g cukrářských piškotů
  • sklenice višní naložených ve sladkém nálevu
  • smetana na šlehání
  • vanilkový cukr
  • 250g nízkotučného tvarohu
  • holandské kakao

 

Připravíme si střední zapékací misku, můžeme ji pro snadnější krájení tiramisu vyložit pečícím papírem. Smetanu vyšleháme do tuha s vanilkovým cukrem a poté k ní přišleháme tvaroh. Do zapékací mísy naskládáme první polovinu piškotů, pocákáme je šťávou z višňového kompotu a potřeme je polovinou krému. Povrch poklademe višněmi a zatlačíme je do krému. Poté rozložíme druhou polovinu druhou polovinu piškotu a opět je pocákáme višňovou šťávou. Poté rozetřeme zbytek krému a povrch hustě posypeme kakaem. Tiramisu necháme alespoň 4 hodiny vychladit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *