Recept, který jsem čerpala z francouzských stránek “tangerinezest” a opravdu mě nezklamal. Bábovka je krásně vláčná a měkká, sladká po hruškách a voňavá po hořké čokoládě. Lze na ni využít hrušky, které už nejsou “hezké” a potřebují vykrájet. Recept je rychlý, zvládne ho i dítě 🙂
Hrušková bábovka s čokoládou a pistáciemi
- 120g špaldové mouky
- 50g mandlové mouky
- kypřící prášek do pečiva
- 90g březového nebo třtinového cukru
- vanilkový cukr
- 3 vejce
- 100g rozpuštěného másla
- 3 menší hrušky nebo 2 velké
- 50g hořké čokolády s pistáciemi
- hrst nesolených pistácií
V míse smícháme špaldovou a mandlovou mouku, kypřící prášek, březový a vanilkový cukr. Poté do mísy vyklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo a vyšleháme hladké těsto. Hrušky oloupeme, očistíme a nakrájíme na menší kostky. Čokoládu a pistácie nasekáme(použila jsem celé, ale bábovka se hůře řezala). Do těsta zamícháme hrušky, čokoládu a pistácie. Nelekněte se poměru, hrušek vůči těstu je docela hodně. Připravíme si silikonovou formu a naplníme ji těstem (pokud máte špatnou zkušenost s vyklápěním konkrétní formy, pro jistotu ji vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou). Bábovku pečeme na 150 stupňů zhruba hodinu, dokud není zlatavá, poté ji necháme před vyklopením nejméně 30 minut vychladnout.