Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Slané pečení,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Rychlé housky bez kynutí – z bílého jogurtu

Někdy se mi stane že i vzpomenu na recept, který jsem si oblíbila před pěti, šesti lety, kdy jsem ještě neměla blog a pak jsem na něj zapomněla (což už se mi díky blogu stát nemůže). Jeden a to velmi jednoduchý a skvělý recept sepisuj právě dneska, jedná se o houstičky  z mouky a jogurtu, které jsou hotové během chvilky. Lze je udělat rychle na snídani, pro návštěvu, nebo když zjistíte, že jsou v neděli zavřené obchody a čerstvé pečivo je tedy jinak nemožný luxus.

Rychlé housky bez kynutí 

  • hrnek špaldové mouky (může být i jiná/celozrnná)
  • 2 špetky soli
  • kypřící prášek do pečiva
  • 150g bílého jogurtu
  • vajíčko na potření
  • semínka (dýňové, konopné, slunečnicové)

Mouku vysypeme do mísy a přidáme k ní sůl a kypřící prášek, vše promícháme a poté přidáme bílý jogurt. Ze směsi uhněteme hladké těsto, lze si pomoci kuchyňským robotem. Hotové těsto rozdělíme na čtyři kusy a rukama vytvoříme 4 kuličky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Kuličky těsta zplácneme, aby měly tvar vysokých karbanátků (jinak vyskočí do tvaru balonku). Povrch potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme semínky. Housky pečeme v troubě vyhřáté na 135 stupňů zhruba hodinu, dokud není povrch zlatavý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *