Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Sypaný křehký koláč s ricottou

Ricottu jsem si při pečení oblíbila, protože je jemnější než tvaroh a dnes už plně dostupná ve všech obchodech. Tenhle koláč je na její chuti založený, tak berte tu, která vám chutná. První den je těsto křehké a křupavé, druhý den zvlhne, potom je koláč snad ještě chutnější. Koláč zvládnete připravit za deset minut, se dvěma mísami a metličkou, hodí se tedy i do chalupářských podmínek nebo studentských bytů.

Sypaný křehký koláč s ricottou

  • 500g ricotty
  • 50g třtinového cukru
  • lžička strouhané citrónové kůry
  • vejce
  • 300g hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 90g třtinového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • vejce
  • 6 lžic kokosového oleje

Nejdříve si smícháme suroviny na náplň – ricottu, 50g třtinového cukru, strouhanou citrónovou kůru a vejce. Vedle v míse smícháme mouku a kypřící prášek, poté přidáme třtinový cukr, skořici, vejce a kokosový olej. Z této směsi vytvoříme drobenku. Připravíme si dortovou formu a její dno vyložíme pečícím papírem. Dvě třetiny drobenkové směsi rozprostřeme na dno a stěny formy, do středu poté nalijeme náplň rozetřeme ke krajům. Povrch posypeme zbytkem drobenky. Koláč dáme péct na cca hodinu do trouby vyhřáté na 150 stupňů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *