Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Sypaný křehký koláč s ricottou

Ricottu jsem si při pečení oblíbila, protože je jemnější než tvaroh a dnes už plně dostupná ve všech obchodech. Tenhle koláč je na její chuti založený, tak berte tu, která vám chutná. První den je těsto křehké a křupavé, druhý den zvlhne, potom je koláč snad ještě chutnější. Koláč zvládnete připravit za deset minut, se dvěma mísami a metličkou, hodí se tedy i do chalupářských podmínek nebo studentských bytů.

Sypaný křehký koláč s ricottou

  • 500g ricotty
  • 50g třtinového cukru
  • lžička strouhané citrónové kůry
  • vejce
  • 300g hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 90g třtinového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • vejce
  • 6 lžic kokosového oleje

Nejdříve si smícháme suroviny na náplň – ricottu, 50g třtinového cukru, strouhanou citrónovou kůru a vejce. Vedle v míse smícháme mouku a kypřící prášek, poté přidáme třtinový cukr, skořici, vejce a kokosový olej. Z této směsi vytvoříme drobenku. Připravíme si dortovou formu a její dno vyložíme pečícím papírem. Dvě třetiny drobenkové směsi rozprostřeme na dno a stěny formy, do středu poté nalijeme náplň rozetřeme ke krajům. Povrch posypeme zbytkem drobenky. Koláč dáme péct na cca hodinu do trouby vyhřáté na 150 stupňů.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *