Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Slaný paprikový chlebíček s fetou a sušenými rajčaty

Slané chlebíčky jsou u nás populární večeře nebo jídlo ven na piknik, tenhle chlebíček je jemně bylinkový a nasládlý po upečených paprikách. Příprava chlebíčku je velmi jednoduchá a můžete do něj přidat to, co vám zrovna překáží v ledničce – šunky, sýry nebo různou zeleninu. Chlebíček je nadýchaný a lehký jako obláček, téměř jsme ho snědli k večeři napůl 🙂

Slaný paprikový chlebíček s fetou a sušenými rajčaty

  • 3 vejce
  • 100ml mléka
  • lžíce olivového oleje
  • kypřící prášek do pečiva
  • půl lžičky soli
  • 180g celozrnné špaldové (nebo pšeničné) mouky
  • 2 žluté papriky (nebo červené)
  • 50g sušených rajčat naložených v oleji
  • 70g sýru feta
  • hrst čerstvého oregána
  • 5 větiček tymiánu

Nejprve v míse prošleháme vejce s mlékem, olivovým olejem, kypřícím práškem a solí. Poté přimícháme mouku a vytvoříme hladké těsto. Papriky a fetu nakrájíme na malé kostičky, sušená rajčata na čtvrtiny, z oregána a tymiánu otrháme lístky. Vše přimícháme k těstu. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a těsto do ní vlijeme. Chlebíček pečeme v troubě rozehřáté na 160 stupňů zhruba hodinu, dokud není povrch zlatavý.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *