Pokud máte rádi čokoládovou pěnu, tak tohle je dezert přesně pro vás. Je to tuze čokoládové, rychlé a žravé, bez přebytečných dávek cukru. Recept jsem připravovala začátkem července, kdy bylo ještě pár domácích jahod a koupených třešní, v zimě stačí nechat lehce povolit zmrazené lesní plody. Dezert vystačí až a čtyři pohárky protože je díky smetaně, čokoládě a bílkovinám z tvarohu poměrně dost sytý.
Čokoládové lowcarb pohárky
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce medu nebo lžička tekuté stévie (není nutné)
- 100g hořké čokolády se 70% kakaa
- 250g odtučněného tvarohu
- letní ovoce
V kastrůlku zahřejeme smetanu s nalámanou čokoládou a medem, mírně provaříme, aby se nám vytvořila hladká směs. Poté přimícháme metlou tvaroh(pokojové teploty). Čokoládový krém rozdělíme do 4 skleniček a necháme 2 hodiny vychladit v lednici. Podáváme vychlazené s čerstvým lesním ovocem.