Tohle je jeden z velmi jednoduchých receptů, suroviny jsou sice trošku méně tradiční, ale neobsahuje nic, co by se nedalo sehnal ve vietnamské večerce:) Bábovka je cítit jemně po máku a má měkoučkou konzistenci, jako bonus je bez lepku, škrobu, cukru… a tak dále 🙂 Pokud budete chtít recept oživit, nebojte se do těsta zamíchat pár kousků sušených nebo čerstvých švestek nebo višní.
Bezlepková paleo bábovka s proteinem
- 200ml kokosového mléka
- 2 lžíce kokosového oleje
- 120g neslazených povidel (lze slazená, ale to není paleo :D)
- 110g mletých ořechů kešu
- 70g mletého máku
- 50g vanilkového proteinu
- kypřící prášek do pečiva
Nejdříve prošleháme vejce s kokosovým mlékem, poté přidáme kokosový olej a neslazená povidla a znovu prošleháme. Poté přisypeme kešu ořechy (mleté nebo rozmixované), mletý mák, vanilkový protein a kypřící prášek. Směs vyšleháme na hladké těsto a vlijeme do silikonové form na bábovku (nebo jiné vymazaná máslem a vysypané mletými ořechy). Pečeme na 150 stupňů zhruba 40 minut, dokud bábovka nevyskočí a nezezlátne. Po lehkém zchladnutí vyklopte z formy, povrch můžete poprášit lehce moučkovým cukrem nebo kokosovou moukou