Předkrmy a hlavní jídla,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Bezlepková paleo bábovka s proteinem

Tohle je jeden z velmi jednoduchých receptů, suroviny jsou sice trošku méně tradiční, ale neobsahuje nic, co by se nedalo sehnal ve vietnamské večerce:) Bábovka je cítit jemně po máku a má měkoučkou konzistenci, jako bonus je bez lepku, škrobu, cukru… a tak dále 🙂 Pokud budete chtít recept oživit, nebojte se do těsta zamíchat pár kousků sušených nebo čerstvých švestek nebo višní.

Bezlepková paleo bábovka s proteinem

  • 200ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 120g neslazených povidel (lze slazená, ale to není paleo :D)
  • 110g mletých ořechů kešu
  • 70g mletého máku
  • 50g vanilkového proteinu
  • kypřící prášek do pečiva

 

Nejdříve prošleháme vejce s kokosovým mlékem, poté přidáme kokosový olej a neslazená povidla a znovu prošleháme. Poté přisypeme kešu ořechy (mleté nebo rozmixované), mletý mák, vanilkový protein a kypřící prášek. Směs vyšleháme na hladké těsto a vlijeme do silikonové form na bábovku (nebo jiné vymazaná máslem a vysypané mletými ořechy). Pečeme na 150 stupňů zhruba 40 minut, dokud bábovka nevyskočí a nezezlátne. Po lehkém zchladnutí vyklopte z formy, povrch můžete poprášit lehce moučkovým cukrem nebo kokosovou moukou

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *