Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Avokádové lowcarb brownie s kokosovým krémem

  V létě jsem ochutnala v jedné kavárně moc dobré avokádové brownie a bylo moc dobré! A tak mi došlo, že u brownie z avokáda hodně záleží na receptu… Před lety jsem ho už jednou pekla a bylo vyloženě nejedlé, pouze mazlavá hmota nevalné chuti. Na tomhle receptu se mi líbí, že výsledná struktura je příjemná, je bezlepkové, hodně kakaové a je… dobré. Pokud hodně sladíte, doporučuji ještě dodat med nebo stévii (těsto před pečením ochutnejte, zjistíte, jestli je to na váš vkus akorát nebo potřebuje dosladit).

P.S. Inspirovala jsem se kuchařkou Jíme zdravě s Fitrecepty.

Avokádové lowcarb brownie s kokosovým krémem

  • 2 zralá avokáda
  • 2 vejce
  • 40ml kokosového oleje
  • 4 lžíce medu (nebo 2 tekuté stévie)
  • 90g mletých mandlí
  • 50g kakaa
  • špetka soli
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 100g hořké čokolády 70% kakaa
  • kokosová smetna (plechovka nebo odebraná z litru kokosového mléka)
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinku bez vaření (Krém Olé) – není nutné
  • borůvky
  • čokoládové filigrány

Avokáda si očistíme a následně je rozmixujeme v robotu s vejci, kokosovým olejem, medem, mletými mandlemi, kakaem, špetkou soli a kypřícím práškem. Hořkou čokoládu si opatrně rozpustíme a přimixujeme k základu těsta. Připravíme si středně velkou silikonovou formu a těsto na brownie do ní rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 supňů zhruba 40 minut. Vychladlé brownie vyklopíme a ozdobíme kokosovou šlehačkou, tu vytvoříme prošleháním plechovky kokosového krému nebo našleháním tuhé části kokosového mléka. Pokud je výsledná šlehačka málo tuhá, přišleháme ještě vanilkový pudink bez vaření, který krém zahustí. Krém navršíme na avokádové brownie pomocí lžíce a povrch ozdobíme borůvkami a čokoládovými filigrány.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *