Išelská srdíčka z oříškového těsta s aromatickou marmeládovou náplní patří mezi moje nejoblíbenější cukroví. Korunu celému produktu dodává kvalitní čokoládová poleva a loupaná mandle. Věřte mi, že přestože je tohle cukroví o kousek pracnější než například linecké, určitě stojí za to si ho před Vánoci upéct. Srdíčka budou za tři dny rozleželá a vláčná, takže se nemusíte bát, že byste tohle cukroví nestihli ani na poslední chvíli.
Išelská srdíčka
- 220g hladké špaldové mouky
- 160g másla
- 100g moučkového třtinového cukru
- 100g mletých nebo umixovaných vlašských ořechů
- 2 žloutky
- 2 lžičky kakaa
náplň:
- 200g rybízové marmelády
- 35g mletých vlašských ořechů
- 1 vanilkový cukr
- 35g moučkového třtinového cukru
- 2 lžíce amaretta
- čokoládová poleva, loupané mandle
Postupně odvážíme všechny ingredience na těsto a rukama nebo hnětačem zpracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet v lednici. Druhý den těsto vyválíme do výšky zhruba 3 milimetry a vykrajujeme srdíčka. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů do zpevnění – zhruba 10 minut. Srdíčka poté slepujeme náplní, kterou vytvoříme smícháním rybízové marmelády, mletých vlašských ořechů, vanilkového cukru, moučkového cukru a amaretta. Slepená srdíčka namáčíme do čokoládové polevy z hořké čokolády rozpuštěné s máslem a zdobíme půlkou loupané mandle.