Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY

Pekanové pletence z domácího listového těsta

  Domácí pekanové pletence jsem doplnila o hořkou čokoládu, které je pěkně doplňuje. Domácí listové těsto je máslové a pěkně křupe, pokud si ho připravíte den předem, pletence budete mít za pár minut hotové a teplé jsou asi vůbec nejlepší. Těsto připravuji dle návodu, který jsem sepsala u obráceného koláče a proto přidávám odkaz. Věřte, že za trochu snahy to domácí listové těsto opravdu stojí.

Pekanové pletence z domácího listového těsta

  • domácí listové těsto
  • 120g hořké čokolády
  • 100g pekanových ořechů
  • javorový sirup

Listové těsto vyndáme z lednice a po polovinách rozválíme na 1 cm vysoký obdelník. Obě poloviny nařežeme na šest dílů. U každého dílku nařežeme delší protilehlé strany jako hřeben a do středu rozdělíme po 10 gramech čokolády. Nařezané proužky na střídačku překládáme do středu a volné konce copánku zahneme pod pletenec. Hotové pletence rozložíme na pečící papír, pokapeme javorovým sirupem a navrch přimáčkneme pekanové ořechy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů zhruba 30 minut, dokud nejsou zlatavé. Povrch ještě horkých pletenců zalijeme javorovým sirupem.

 

domácí listové těsto recept zde:

Tarte tatin – obrácený koláč z domácího špaldového listového těsta

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *