RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Pečené skořicové hrušky

  Někdy (ale je to výjimečně) se mi stává, že některé recepty tvořím už poněkolikaté za sebou, ale není příležitost je odpublikovat. Ať už kvůli tomu, že je nevhodná příležitost na focení nebo padne tma. Tyhle hrušky jsou ten případ a až napotřetí za půl roku je můžu pustit do světa. Je to právě v čas, protože začně jejich sezóna. Ještě bych chtěla zmínit, že jsou opravdu skvělé, protože je to jediný způsob, jak jsem ochotná jíst hrušky bez řečí, že tohle ovoce opravdu nemám ráda.

Pečené skořicové hrušky

  • 2 hrušky
  • 4 lžičky marmelády (meruňková/maliny)
  • 2 lžičky mleté skořice
  • javorový sirup
  • 2 lžíce másla
  • hrst vlašských ořechů
  • zmrzlina k podávání (použila jsem příchuť vanilkový řecký jogurt)

 

Hrušky škrabkou opatrně oloupeme a přepůlíme. Nožem odstraníme jádřince a hrušky vyskládáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Do každého důlku po jádřinci rozdělíme lžičku marmelády. Poté hrušky posypeme skořicí a zakapeme javorovým sirupem. Na každou hrušku rozdělíme půl lžíce másla a nakonec vše zasypeme nasekanými ořechy. Hrušky vložíme do rozhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme zhruba 40 minut – dokud nezměknou, velmi záleží na druhu hrušky. Teplé hrušky podáváme s oblíbenou zmrzlinou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *