V poslední době máme často zbytky “kokomléka”, protože je nejekonomičtější brát celý litr, ale ten zase na jedno vaření kompletně nevyužijete. Pokud dělám kari, lasagne nebo svíčkovou, vždy mi alespoň půl mléka vyzbyde. Minulý týden jsem přidávala recept na čokoládovou kokosovou pěnu, která je jednou z možností, jak využít zbytky kokosového mléka. Tentokrát přináším ovocnější variantu, recept na panna cottu s mangem. Pokud byste se báli vyklápění z formiček, můžete použít malé skleničky, do kterých nejdříve rozdělíte pudink a teprve potom mangové želé.
Kokosová panna cotta s mangem
- 1 zralé mango
- 50ml vody
- pár kapek citronu
- 1/2 balíčku dortové želatiny (čirá nebo žlutá) -malé sáčky od dr.oetker
- 400ml kokosového mléka
- 1 kokosový pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
Mango očistíme, nakrájíme a v mixéru rozmixujeme na hladké pyré. Mangové pyré přendáme do malého hrnce a přidáme k němu vodu, citronovou šťávu a dortovou želatinu. Vše dvě minuty povaříme a horké rozdělíme do silikonových košíčků na muffiny (cca 8, zbytek jsem také rozlila do košíčků a použila na ozdobu). Necháme ztuhnout v lednici a mezitím si uvaříme pudink z kokosového mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru. Teplý pudink rozdělíme na mangový základ a dáme ztuhnout do lednice. Košíčky vyklápíme velmi opatrně, aby se nám vrstvy nerozpadly.