Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Lowcarb čokoládovo-banánové muffiny

Před několika týdny mě zaujal recept na muffiny instablogerky Cass Olholm, kterou sleduji běžně spíše kvůli jejímu nedávnému těhotenství. Trochu jsem si recept klasicky poupravila, protože rýžovému sirupu příliš nefandím a trochu proteinu nikdy muffinům neuškodí. Výsledek byl super, muffiny jsou vláčné a nedrolí se, chuťově jim také nic neleze vytknout. Velkou výhodou je to, že recept je hrnečkový a vystačíte si s minimeme nádobí.

 

Lowcarb čokoládovo-banánové muffiny

  • 3 zralé banány
  • 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku kakaa
  • 1/4 hrnku čokoládového proteinu
  • 1 vrchovatý hrnek mandlové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečení
  • 100g nasekané hořké čokolády
  • cukrové zdobení

V mixéru promixujeme banány s rozpuštěným kokosovým olejem, stévií a vejci. Směs přelijeme do mísy a postupně metlou přimícháme kakao, čokoládový protein, mandlovou mouku a kypřící prášek. Do hladkého těsta přisypeme nasekanou čokoládu a těsto necháme půl hodiny odležet, ab ořechová mouka nasála ostatní suroviny a muffiny byly vláčné. Těstem skoro až po okraj naplníme silikonové muffinové košíčky nebo formu vyloženou papírovými a povrch posypeme cukrovým zdobením. Pečeme na 150 stupňů zhruba 40 minut, dokud nejsou muffiny na povrchu pevné.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *