Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Lowcarb čokoládovo-banánové muffiny

Před několika týdny mě zaujal recept na muffiny instablogerky Cass Olholm, kterou sleduji běžně spíše kvůli jejímu nedávnému těhotenství. Trochu jsem si recept klasicky poupravila, protože rýžovému sirupu příliš nefandím a trochu proteinu nikdy muffinům neuškodí. Výsledek byl super, muffiny jsou vláčné a nedrolí se, chuťově jim také nic neleze vytknout. Velkou výhodou je to, že recept je hrnečekový a vystačíte si s minimeme nádobí.

Lowcarb čokoládovo-banánové muffiny

  • 3 zralé banány
  • 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku kakaa
  • 1/4 hrnku čokoládového proteinu
  • 1 a 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečení
  • 100g nasekané hořké čokolády

V mixéru promixujeme banány s rozpuštěným kokosovým olejem, stévií a vejci. Směs přelijeme do mísy a postupně metlou přimícháme kakao, čokoládový protein, mandlovou mouku a kypřící prášek. Do hladkého těsta přisypeme většinu nasekané čokolády a zbytek odložíme na zdobení. Těstěm skoro až po okraj naplníme silikonové muffinové košíčky nebo formu vyloženou papírovými a povrch posypeme odloženou čokoládou. Pečeme na 150 stupňů zhruba 40 minut, dokud nejsou muffiny na povrchu pevné.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *