Před několika týdny mě zaujal recept na muffiny instablogerky Cass Olholm, kterou sleduji běžně spíše kvůli jejímu nedávnému těhotenství. Trochu jsem si recept klasicky poupravila, protože rýžovému sirupu příliš nefandím a trochu proteinu nikdy muffinům neuškodí. Výsledek byl super, muffiny jsou vláčné a nedrolí se, chuťově jim také nic neleze vytknout. Velkou výhodou je to, že recept je hrnečkový a vystačíte si s minimeme nádobí.
Lowcarb čokoládovo-banánové muffiny
- 3 zralé banány
- 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- 4 lžíce tekuté stévie
- 2 vejce
- 1/4 hrnku kakaa
- 1/4 hrnku čokoládového proteinu
- 1 vrchovatý hrnek mandlové mouky
- 1 kypřící prášek do pečení
- 100g nasekané hořké čokolády
- cukrové zdobení
V mixéru promixujeme banány s rozpuštěným kokosovým olejem, stévií a vejci. Směs přelijeme do mísy a postupně metlou přimícháme kakao, čokoládový protein, mandlovou mouku a kypřící prášek. Do hladkého těsta přisypeme nasekanou čokoládu a těsto necháme půl hodiny odležet, ab ořechová mouka nasála ostatní suroviny a muffiny byly vláčné. Těstem skoro až po okraj naplníme silikonové muffinové košíčky nebo formu vyloženou papírovými a povrch posypeme cukrovým zdobením. Pečeme na 150 stupňů zhruba 40 minut, dokud nejsou muffiny na povrchu pevné.