Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně

Vanilkové muffiny s jahodami a rebarborou

Ke konci roku jsem chtěla ještě něco dobrého upéct deváťákům, výběr receptu byl dilema: nechtělo se mi vézt plech, ani nic těžkého, v 38 se všechny pěkné dortové krémy v městské dopravě rozataví, když to bude moc zdravé, nebudou to chtít jíst, když se to bude krájet, bude vše nepořádek… Nakonec to vyhrály muffiny, i díky domácí sklizni (maminčině) jahod a rebarbory. Těsto je klasické, pouze jsem obměnila pšeničnou mouku za špaldovou a řepkový olej za kokosový.

Vanilkové muffiny s jahodami a rebarborou

  • 300g špaldové hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 60g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 80g rozpuštěného kokosového oleje
  • 200ml mléka
  • 150g rebarbory
  • 150g jahod

Ve velké míse si smícháme hladkou mouku, moučkový cukr, sůl a kypřící prášek. Poté přidáme také mokré ingredience – tedy vejce, rozpuštěný kokosový olej a mléko. Metlou vymícháme hladké těsto, do kterého přisypeme očištěné a na kousky nakrájené jahody a oloupanou a na kousky nakrájenou rebarboru. Část ovoce si můžeme ponechat na ozdobení vršku muffinů. Hotovým těstem naplníme silikonové košíčky (nebo papírové zasazené do formy na muffiny). Těstem plním košíčky téměř až po okraj, aby pěkně vyběhly. Vršek muffinů můžeme ještě posypat odloženým ovocem. Muffiny pečeme na 150 stuňů zhruba 40 minut, dokud nejsou zlatavé.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *