Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Nejlepší bezlepkový perník

Už od dětství miluji všechny varianty perníčků s marmeládou nebo povidly a čokoládovou polevou. Jako každý druhý se snažím jíst tak, abych svoje tělo jídlem příliš nevraždila – a to je velmi obtížné skloubit s těmi slepovanými perníčky :D. Našla jsem řešení, tenhle příjemně nadýchaný bezlepkový perník, který si můžet promazat marmeládou bez cukru a polít ho kvalitní čokoládou. Věřte, že bude tím nejlepším, jaký jste kdy měli.

Nejlepší bezlepkový perník

  • 2 hrnky pohankové mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 50g medu
  • hrnek mléka
  • 2 nastrouhané mrkve
  • marmeláda bez cukru
  • 100g hořké čokolády
  • 130ml smetany na šlehání
  • 1 lžíce másla
  • nasekané vlašské ořechy

Ve velké míse smícháme sypké suroviny: pohankovou mouku, kakao, perníkové koření a kypřící prášek, poté přidáme vejce, med a hrnek mléka. Vše pečlivě promícháme, ideálně šlehačem. Mrkve si oloupeme a nastrouháme najemno, poté je zamícháme do těsta. Poloviční pekáč nebo velkou zapékací misku vyložíme pečícím papírem a těsto do ní pečlivě rozetřeme. Perník pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů zhruba 30 minut. Korpus necháme vychladnout a poté ho podélně prokrojíme a promažeme marmeládou. Nakonec si připravíme čokoládovou polevu  rozpuštěním čokolády se smetanou a máslem. Perník polijeme polevou a povrch posypeme nasekanými ořechy.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *