Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Zdravé proteinové dukátové buchtičky s šodó

Když jsem byla dítě, nikdy jsem dukátové buchtičky ve školní jídelně nejedla a nezměnilo se to ani v dospělosti. Buchtičky mi přišly suché nebo oschlé a vanilkový krém zase příliš sladký. Všechna ta léta mi zkompenzovaly nové zdravé a doma vyrobené buchtičky, které jsou pekně měkké a nepřeslazené. Velkým bonusem je to, že jejich příprava je oproti kynutým opravdu expresní.

Zdravé proteinové dukátové buchtičky s šodó

(2-4 porce)

  • 3 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150ml mléka
  • 50g medu
  • 90g hladké špaldové mouky
  • 20g vanilkového proteinu
  • 10g kokosové mouky
  • 500ml mléka + 150ml vody (nebo další mléko)
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • lžíce medu
  • 30g proteinu
  • lžíce amaretta/rumu
  • borůvky/lesní ovoce

Na buchtičky si připravíme malý pekáček a vyložíme ho pečícím papírem. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků, kypřícího prášku a soli vyšleháme tuhý sníh. Ve druhé míse prošleháme žloutky, mléko, med, špaldovou mouku, vanilkový protein a kokosovou mouku. Ke směsi lžící opatrně přimícháme bílky a dáme péct na 150 stupňů dokud povrch nezezlátne. Po vychladnutí otočíme a nakrájíme na kostky. Na vanilkový krém si v hrnci smícháme mléko, vodu, pudinkový prášek, med, druhou dávku proteinu a amaretto. Za stálého míchání metlou svaříme na vanilkový krém. Buchtičky podáváme  s tepelým krémem a borůvkami nebo lesním ovocem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *