Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Čokoládové lowcarb cupcaky

Na jaře miluji to, jak si začíná člověk uvědomovat, že léto je už blízko a s ním všechny ty skvělé věci jako čerstvé ovoce, teplo nebo dobré světlo na fotky :D. Tenhle recept je už trošku letní díky ovoci, kterého budou za pár měsíců všude mraky (děkuji za něj mamace) a zároveň je oblíbené “lowcarbisty”. Cupcaky jsou také bezlepkové, bez přidané mouky a cukru a hlavně… strašně dobré :).

Čokoládové lowcarb cupcaky

  • 4 vejce
  • 60g kokosového oleje
  • 10ml tekuté stévie
  • 30g čokoládového proteinu nebo kakaa
  • 20g holandského kakaa
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • 70g mandlové mouky
  • 70ml mléka
  • 60g hořké čokolády 80% kakaa
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 150g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžíce stévie
  • 1/2  čokoládového pudinkového prášku be vaření(krém Olé)
  • lesní ovoce

 

Do mísy vyklepneme vejce, přidáme kokosový olej, tekutou stévii, čokoládový protein, holandské kakao, kypřící prášek, mandlovou mouku a mléko. Všechny suroviny pořádně prošleháme mixérem na řídké těsto a rozdělíme do devíti silikonovýh košíčků na muffiny. Vše necháme péct při 150 stupních cca 25 minut, dokud nezpevní. Poté je necháme vychladnout  a připravíme si krém. Hořkou čokoládu rozpustíme se lžící kokosového oleje a rychle k ní přišleháme řecký jogurt pokojové teploty a poté také tvaroh. Do krému přidáme dvě lžíce kakaa a tekutou stévií a nakonec prošleháme s polovinou pudinkového čokoládového přášku bez vaření. Krémem si naplníme cukrářský sáček s širokou kovovou zdobičkou a na košíčky nastříkáme krém. Nakonec povrch cupcaků dozdobíme drobným ovocem.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *