Na jaře miluji to, jak si začíná člověk uvědomovat, že léto je už blízko a s ním všechny ty skvělé věci jako čerstvé ovoce, teplo nebo dobré světlo na fotky :D. Tenhle recept je už trošku letní díky ovoci, kterého budou za pár měsíců všude mraky (děkuji za něj mamace) a zároveň je oblíbené “lowcarbisty”. Cupcaky jsou také bezlepkové, bez přidané mouky a cukru a hlavně… strašně dobré :).
Čokoládové lowcarb cupcaky
- 4 vejce
- 60g kokosového oleje
- 10ml tekuté stévie
- 30g čokoládového proteinu nebo kakaa
- 20g holandského kakaa
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- 70g mandlové mouky
- 70ml mléka
- 60g hořké čokolády 80% kakaa
- 1 lžíce kokosového oleje
- 250g nízkotučného tvarohu
- 150g řeckého jogurtu
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce stévie
- 1/2 čokoládového pudinkového prášku be vaření(krém Olé)
- lesní ovoce
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme kokosový olej, tekutou stévii, čokoládový protein, holandské kakao, kypřící prášek, mandlovou mouku a mléko. Všechny suroviny pořádně prošleháme mixérem na řídké těsto a rozdělíme do devíti silikonovýh košíčků na muffiny. Vše necháme péct při 150 stupních cca 25 minut, dokud nezpevní. Poté je necháme vychladnout a připravíme si krém. Hořkou čokoládu rozpustíme se lžící kokosového oleje a rychle k ní přišleháme řecký jogurt pokojové teploty a poté také tvaroh. Do krému přidáme dvě lžíce kakaa a tekutou stévií a nakonec prošleháme s polovinou pudinkového čokoládového přášku bez vaření. Krémem si naplníme cukrářský sáček s širokou kovovou zdobičkou a na košíčky nastříkáme krém. Nakonec povrch cupcaků dozdobíme drobným ovocem.