Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Zdravé bezlepkové a pikantní fish and chips

V minulém týdnu se mi podařilo ulovit v Lidlu chlazenou tresku, je to suprová ryba, ale zároveň dost bez chuti, proto jsem ji potáhla pikantním bezlepkovým těstíčkem z hrašky. Hraška je směs, kterou tvoří převážně rozemletý hrách, poté rozemletá kukuřice a proso. Seženete ji v každém obchodě se zdravou výživou. Velmi snadno se používá, protože ji stačí rozmíchat s vodou a tradičně smažit, což jsem vynechala a obalené kousky pekla v troubě.

Zdravé bezlepkové a pikantní fish and chips

(2 porce)

  • 400g filet tresky obecné
  • citrónová šťáva
  • 100g hrašky (bezlepková směs na obalování)
  • 150ml vody
  • lžička olivového oleje
  • lžička mletého zázvoru
  • 2 lžičky chilli
  • 2 lžičky sušeného medvědího česneku
  • 500g nových brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • tymián

 

Tresku omyjeme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na větší proužky. Vše zakapeme citrónovou šťávou. Hrašku si rozmícháme s vodou a lžičkou oleje. Poté do obalovací směsi přidáme zázvor, chilli a medvědí česnek. Plech vyložíme pečícím papírem a posupně na něj rozložíme s rozestupy tresku, kterou namáčíme v těstíčku. Dáme péct do trouby na 180 stupňů a připravíme si hranolky. Brambory nakrájíme na hranolky a zakapeme olejem. Rozložíme je na druhý plech vyložený pečícím papírem a dáme péct také do trouby. Hranolky v druhé polovině pečení čas od času promícháme a po upečení je osolíme. Upečené rybí nugety podáváme s hranolkami, citrónovými skrojky, tymiánem nebo jinými čerstvými bylinkami a tatarkou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *