Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Lowcarb kokosový bounty dort

Před pár dny nás nadchnul recept na Bounty dort, který publikoval na svých stránkách Aktin. Bohužel, když jsem se do recepu pustila, nastal čas na radikální změny, protože z jejich verze receptu by nic úplně pěkného nevzniklo. Když jsem vytvořila těsto, které bylo spíše sušenkové, zazníval v receptu pokyn: Vlijte těsto do připravené formy. Kokosová náplň de receptu byla velmi tuhá a dort se s ní měl mrazit. Recept tedy nutně potřeboval pozměnit, ale myslím, že se výsledek povedl – už při prvním soustu si vzpomenete na oblíbené kokosové tyčinky.

 

Lowcarb kokosový lowcarb dort

  • 150g kešu ořechů/mandlí
  • 50g strouhaného kokosu
  • 30g čokoládového proteinu
  • 20g holandského kakaa
  • 2 vejce
  • 30g kokosového oleje
  • 1 lžíce tekuté stévie
  • 50ml vody
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 200ml kokosového mléka

Kokosová vrstva a poleva:

  • 120g strouhaného kokosu
  • 500ml kokosového mléka
  • 100ml vody
  • 40g vanilkového proteinu
  • kokosový pudinkový prášek
  • 2 lžíce tekuté stévie
  • lžička vanilkové pasty
  • 120g hořké čokolády (70% kakaa)
  • 60g másla
  • kokosové plátky/mandlové plátky

Nejdříve si rozmixujme kešu na moučku a přidáme k nim kokos, proteinový prášek, kakao, vejce, kokosový olej, stévii, kypřící prášek a nakonecprvní dávku kokosového mléka s vodou. Vše dobře promícháme a rozetřeme do velké dortové formy, u které jsme si dno vyložili pečícím papírem. Korpus dáme péct do trouby rozehřáté na 150 stupňů, bude to trvat zhruba 20 minut. Mezitím si připravíme kokosovou náplň, v kastrolu smícháme další dávku strouhaného kokosu, kokosového mléka s vodou, vanilkový protein, kokosový pudinkový prášek, další dávku stévie a vanilkovou pastu, a vše pomalu svaříme. Kokosovou náplň ještě zatepla natřeme na upečený zchladlý korpus a necháme ztuhnout alespoň hodinu v lednici. Poté polijeme povrch čokoládovou náplní vytvořenou s rozpuštěné čokolády s máslem. Nakonec ozdobíme kokosovými nebo mandlovými plátky a necháme přes noc ztuhnout v lednici. Dort před podáváním odřízneme od okrajů formy a krájíme ostrým nožem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *