Dorty a zákusky,  Nepečené dezerty,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Jablečné valentýnské dortíky

Přiznám se, že tyhle dortíky jsem zrovna na Valentýna netvořila, ale celkem se k tomuhle svátku hodí, a proto je přidávám právě dnes, kdy se podobné věci sypou ze všech stran. Velkou výhodou je, že je stihnete připravit ještě teď na večer a “zaválet” zdravým dezertem, který chutná výborně i se skořicovou zmrzlinou nebo nadrcenými lotuskami.

Jablečné valentýnské dortíky

(cca 8 kousků)

  • 4 větší jablka
  • 1 lžíce stévie nebo medu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 + 1/2 hrnku vody
  • 1/2 vanilkového pudinkového prášku
  • zakysaná smetana, malinový džem, mandle

Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme, poté je vsypeme do hrnce a přidáme stévii, citrónovou šťávu, mletou skořici a první polovinu hrnečku vody. Vše necháme provařit, dokud jablka trochu nezměknou a voda se převážně nevypaří. Struktura dortíků závisí na tom, jak jablka rozvaříte, pokud to nepřeženete, budou znát v dortících trošku kousky. Poté si rozmícháme pudinkový prášek v druhé polovině vody a směs vlijeme k jablkům. Vše svaříme do zhoustnutí. Ještě teplou hmotu rozdělíme do silikonových formiček na muffiny a povrch urovnáme. Necháme zchladnout při pokojové teplotě a následně ztuhnout v lednici. Servírujeme vychlazené, vyklopené a ozdobené dle momentální nálady. Já použila zakysanou smetanu, malinový džem a mandle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *