Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Dýňové brownie kostky s kokosovým mlékem

  Znovu musím přiznat, že pečení z dýně je moje úchylka a zejména v době, kdy jsou dýně již pěkně uleželé a sladké. Tyhle řezy kombinují velmi chutné americké brownie s exotickou chutí kokosového mléka. Recept není složitý, ale zabere trochu času, mezi kterým budou jednotlivé vrstvy tuhnout – proto si raději vyberte na přípravu dobu, kdy vás nebude tlačit čas.

 

Dýňové brownie kostky s kokosovým mlékem

  • 200g hořké čokolády (použila jsem 70 a 80% kakaa)
  • 200ml kokosového mléka
  • 200g dýňového pyré (uvařená rozmixovaná dýně)
  • 2 lžíce tekuté stévie
  • 50ml silné kávy
  • 100g mandlové mouky
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 300ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • vanilkový extrakt/pasta
  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 200ml kokosového mléka
  • 1/2 kokosového pudinkového prášku
  • 150g dýňového pyré
  • lžička skořice

Nejdříve si rozpustíme v hrnci čokoládu s kokosovým mlékem, do spojené teplé směsi přidáme dýňové pyré a stévii. Uvaříme si kávu (ideálně espresso) a vlijeme ji ke směsi a poté přimícháme mandlovou mouku a kypřící prášek. Těsto vlijeme do polovičního/dvoutřetinového hlubokého plechu vyloženého pečícím papírem. Pečeme na 150 stupňů zhruba 45 min, dokud brownie nezpevní. Upečený základ necháme vychladnout a poté na něj nanaseme krém, který vytvoříme uvařením hustého pudinku z mléka, pudinkového prášku, stévie a vanilkové pasty. Do horkého pudinku rozmícháme tvaroh a výsledný krém ihned natřeme rovnoměrně na korpus. Necháme ztuhnout v lednici a poté zalijeme poslední vrstvou, kterou vytvoříme svařením kokosového mléka s pudinkovým práškem a následným přimícháním dýňového pyré a skořice.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *