Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Lowcarb bezlepkový řez s čokoládou

  První varování u tohoto receptu spočívá v tom, že dávku doporučuji zdvojnásobit. Ne kvůli tomu, že by vám to do formy nevyšlo, ale protože budete litovat, že toho nebylo napečeno více… jako já… Recept jsem sehnala na instagramu jedné zámořské blogerky a úplně moc jsem si od něj neslibovala, ale překvapil. Buchtička je příjemně nadýchaná, trochu ovoněná banány a připravená do 40 minut i s pečením.

 

Lowcarb bezlepkový řez s čokoládou

  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 4 lžičky tekuté stévie
  • 1 lžička skořice
  • 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkové pasty nebo extraktu
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 100g hořkých čokoládových čoček

 

Do mixéru nebo blenderu vložíme banán, vejce, kokosový olej, stévii, skořici, kypřící prášek, vanilkový extrakt a mandlovou mouku. Směs řádně promixujeme. Formu na biskupský chlebíček si vyložíme pečícím papírem, práci usnadní to, když si nastřihneme šikmo rohy papíru a ten se do formy snadno složí. Do formy rozetřeme první polovinu těsta, zakryjeme polovinou čoček, poté rozetřeme druhou polovinu těsta a opět přidáme čokoládové čočky. Pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů do zezlátnutí, zhruba 30 minut.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *