Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Zdravé dekandentní čokoládové brownie

Vím, že, co se týká brownies, tak je blog velmi bohatý na různorodé verze – fazolové, dýňové, jablečné, banánové, brownie s cheesecake vrstvou, prototeinové… Je toho opravdu dost. Nakonec tu sepisuji další a podle názvu “dekadentní”, to slovo se na název tohoto receptu velice hodí, což poznáte, když recept zkusíte upéct. Určitě neurazí ani k narozeninám, pokud se vaši známí nevyžívají v těžkých krémech.

Zdravé dekadentní čokoládové brownie

  • 3 malá jablka (nebo 2 velká)
  • 2 vejce
  • lžička vanilkové pasty
  • 3 lžíce tekuté stévie
  • 2 lžíce medu
  • 1 hrnek kefíru
  • 3/4 hrnku pohankové mouky
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1/2 hrnku špaldové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 80g hořké čokolády
  • 100g bílé čokolády
  • 30g másla
  • lyofizované jahody(sušené mrazem)
  • máslo a mouka na formu

 

Jablka si nejdříve oloupeme a očistíme a poté na najemno nastrouháme. Přidáme k nim vajíčka, vanilkovou pastu, stévii, med a kefír, a řádně promícháme metlou. Poté přidáme pohankovou mouku, kakao, špaldovou mouku a kypřící prášek. Vznikne husté těsto do kterého ještě přimícháme nasekanou čokoládu. Střední zapékací misku (z Ikey) si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme a pečeme na 150 stupňů zhruba hodinu, dokud povrch nerozpraská. Koláč necháme zchladnout a poté ho dáme ještě zchladit do lednice. Nakonec koláč polijeme polevou z rozpuštěné bílé čokolády s máslem a posypeme nasekaným mrazem sušeným ovocem. Před konzumací necháme ještě pár minut zchladit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *