Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Zdravá piškotová bábovka z tvarohu

  Tvarohová bábovka a piškotové těsto nejdou moc dohromady, ale v tomhle receptu se tyhle dvě věci střetávají. Bábovka je velmi lehká a snadno stravitelná, protože obsahuje nízké množství másla a daleko méně mouky než tradiční varianty. Bábovka místo cukru obsahuje tekutou stévií, ale tu je možné snadno nahradit světlým květovým medem.

Zdravá piškotová bábovka z tvarohu

  • 4 vejce
  • 250g tvarohu
  • 100g bílého jogurtu
  • 50g másla
  • lžička vanilkového extraktu
  • 5 lžic tekuté stévie
  • 200ml mléka
  • 150g mouky (směs pohanková – špaldová)
  • 30g kokosové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

 

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh a poté k nim přišleháme žloutky. Vedle v misce vyšleháme změklé máslo s bílým jogurtem, vanilkovým extraktem, stévií a mlékem. K této směsi přidáme obě mouky a kypřící prášek. Nakonec opatrně vmícháme žloutkovo-bílkovou směs. Jednu třetinu odložíme do misky a obarvíme kakaem. Do silikonové bábovkové formy (nebo jiné vymazané máslem a vysypané moukou) dáme polovinu světlého těsta, na něj kakaové a znovu světlé. Špejlí nebo opačnou stranou lžíce směs lehce promícháme. Bábovku necháme péct dozlatova na 150 stupňů zhruba hodinu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *