Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Červené kari s krůtím masem

V současnosti jedno z nejoblíbenejších jídel, hodně zeleniny a hodně chilli… a z toho i hodně tepla, které se v tomhle počasí velice hodí. Určitě se vyplatí využít poslední letní zeleniny a nechat se tímto jídlem zahřát. Do curry je možné použít různé druhy zeleniny a to i mimo výčet. Existují verze červeného kari s mrkví nebo klasickými fazolkami, meze fantazie se v tomto ohledu úplně nekladou, jen by měla být směs zeleniny dostatečně barevná.

Červené kari s krůtím masem

(4-6 porcí)

  • 600g krůtích prsou
  • 2 lžíce přepuštěného másla – ghí
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce červené curry pasty
  • 600ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 250g cukrových plochých lusků
  • 1 menší lilek
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší brokolice
  • 2 papriky(červená a žlutá)
  • 1 limetka
  • sůl, pepř
  • rýže k podávání – ideálně jasmínová

 

Krůtí prsa si očistíme a nakrájíme na proužky. Ve velkém hrnci si rozpálíme ghí a opečeme na něm maso, poté k němu přidáme také curry pastu a počkáme, až se kousky masa obalí. Přihodíme taky česnek nakrájený na tenké plátky. Po opečení masa a jeho obalení v pastě přidáme kokosové mléko a trošku vody. Postupně přidáme zeleninu podle tvrdosti a potřeby ji povařit. Nejdříve cibuli a lilek, poté růžičky brokolice a lusky, ve třetí fázi cuketu a papriky. Ke směsi nakonec přilijeme šťávu z limetky, pepř a sůl dle chuti. Vše průběžně podléváme vodou, aby byly zelenina ponořená a vaříme pod poklicí. Hotové curry podáváme s jasmínovou rýží a kapesníčky, jelikož doopravdy pálí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *