Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Banánový čokoládový chlebíček bez přidaného tuku

  Receptů na banánové chlebíčky je internet doslova plný, ale také přidávám svoji další verzi. Na blogu již visí světlý s čokoládovými kousky a lehce čokoládový s lotuskovou drobenkou, tohle je tedy třetí verze. A hned taková velice hříšná. Tento chlebíček sice obsahuje hořkou čokoládu, ale pouze z té, tedy z kakaového másla pochází (zdravý!) tuk, který obsahuje. Očekávejte, že chlebíček bude velmi vláčný, ale ne mokrý, půjde krájet na tenké plátky a nejlépe bude chutnat s meruňkovou marmeládou, protože přivolá vzpomínky na sacher.

Banánový čokoládový chlebíček bey přidaného tuku

  • 3 banány
  • 1 vejce
  • 100g jablečného pyré
  • 3 lžíce tekuté stévie (nebo med)
  • 50ml mandlového mléka (nebo kravské)
  • 150g hořké čokolády (70%)
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 30g kukuřičného škrobu
  • 40g špaldové mouky
  • 80g pohankové mouky

(mouku můžete zaměnit dle potřeby)

Nejdříve si rozmixujeme banány s vejcem a jablečným pyré. Ke směsi přišleháme stévii a mléko. V misce si rozpustíme opatrně hořkou čokoládu a přišleháme ji k předpřipravené směsi. Poté přidáme všechny sypké suroviny, tedy kakao, kypřící prášek, kukuřičný škrob, špaldovou a pohankovou mouku. Těsto vlijeme do silikonové formy na chlebíček nebo do jiné vymazené máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme na 150 stupňů cca 1 hodinu, vlažný chlebíček vyklopíme, ale krájíme ho až zcela zchladlý.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *