Až vám budou přebývat jablka a nebude vás už bavit štrudl, tak zkuste tento recept. Pokud byste nechtěli kupovat jablečné pyré, tak rozmixujte čerstvá jablka, vše bude fungovat stejně. Brownies je megakakaové a nepoznáte, že v něm chybí, jak lepek, tak máslo. Rozhodně se jedná o jednu z fajnových zdravých alternativ, jinak dietně smrtelného receptu.
Jablečné bezlepkové brownies
- 2 menší jablka
- 350g jablečného pyré
- 2 vejce
- 4 lžíce stévie
- 2 lžíce ořechového másla
- 1/2 hrnku vody
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 hrnek kakaa
- 1,5 hrnku pohankové mouky
- 100g hořké čokolády
- 50g pekanových ořechů
- máslo a mouka na pekáč
Jablka si očistíme a nastrouháme nahrubo, smícháme je metlou s jablečným pyré a vejci. Poté přidáme i stévii a rozehřáté ořechové máslo. Směs doředíme vodou a přidáme také kypřící prášek. Nakonec přidáme i kakao a pohankovou moukou. Čokoládu si nasekáme na menší kousky a přidáme do těsta. Střední zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto rovnoměrně rozetřeme a ozdobíme pekany. Pečeme na 150 stupňů zhruba 50 minut, dokud povrch nerozpraská. Brownies je nejlepší vlažné nebo při pokojové teplotě.