Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Jablečné bezlepkové brownies

Až vám budou přebývat jablka a nebude vás už bavit štrudl, tak zkuste tento recept. Pokud byste nechtěli kupovat jablečné pyré, tak rozmixujte čerstvá jablka, vše bude fungovat stejně. Brownies je megakakaové a nepoznáte, že v něm chybí, jak lepek, tak máslo. Rozhodně se jedná o jednu z fajnových zdravých alternativ, jinak dietně smrtelného receptu.

Jablečné bezlepkové brownies

  • 2 menší jablka
  • 350g jablečného pyré
  • 2 vejce
  • 4 lžíce stévie
  • 2 lžíce ořechového másla
  • 1/2 hrnku vody
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 hrnek kakaa
  • 1,5 hrnku pohankové mouky
  • 100g hořké čokolády
  • 50g pekanových ořechů
  • máslo a mouka na pekáč

 

Jablka si očistíme a nastrouháme nahrubo, smícháme je metlou s jablečným pyré a vejci. Poté přidáme i stévii a rozehřáté ořechové máslo. Směs doředíme vodou a přidáme také kypřící prášek. Nakonec přidáme i kakao a pohankovou moukou. Čokoládu si nasekáme na menší kousky a přidáme do těsta. Střední zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto rovnoměrně rozetřeme a ozdobíme pekany. Pečeme na 150 stupňů zhruba 50 minut, dokud povrch nerozpraská. Brownies je nejlepší vlažné nebo při pokojové teplotě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *