Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Jablečné bezlepkové brownies

Až vám budou přebývat jablka a nebude vás už bavit štrudl, tak zkuste tento recept. Pokud byste nechtěli kupovat jablečné pyré, tak rozmixujte čerstvá jablka, vše bude fungovat stejně. Brownies je megakakaové a nepoznáte, že v něm chybí, jak lepek, tak máslo. Rozhodně se jedná o jednu z fajnových zdravých alternativ, jinak dietně smrtelného receptu.

Jablečné bezlepkové brownies

  • 2 menší jablka
  • 350g jablečného pyré
  • 2 vejce
  • 4 lžíce stévie
  • 2 lžíce ořechového másla
  • 1/2 hrnku vody
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 hrnek kakaa
  • 1,5 hrnku pohankové mouky
  • 100g hořké čokolády
  • 50g pekanových ořechů
  • máslo a mouka na pekáč

 

Jablka si očistíme a nastrouháme nahrubo, smícháme je metlou s jablečným pyré a vejci. Poté přidáme i stévii a rozehřáté ořechové máslo. Směs doředíme vodou a přidáme také kypřící prášek. Nakonec přidáme i kakao a pohankovou moukou. Čokoládu si nasekáme na menší kousky a přidáme do těsta. Střední zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto rovnoměrně rozetřeme a ozdobíme pekany. Pečeme na 150 stupňů zhruba 50 minut, dokud povrch nerozpraská. Brownies je nejlepší vlažné nebo při pokojové teplotě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *