RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Dýňové lívance s dušenými švestkami

Myslím, že z poslendích příspěvků je jasné, že mě moje dýňová vášeň neopouští (ani po úspěšných státnicích). Jsem strašně šťastná, že budu mít zase více času něco tvořit, i když mě začíná postupně limitovat světlo, kterého je k focení méně a méně… V mém životě došlo k velkým koperníkovským obratům a někdy to rozepíšu, jediný negativní vedlejší efekt současné situace je to, že sociální sítě trošku vyzevluji, ale vařit nebo péct rozhodně nechci přestat, protože… jídlo je láska <3

Dýňové lívance s dušenými švestkami

  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 150g dýňového pyré (pečená a rozmixovnaá dýně)
  • lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • 100ml mléka
  • 30g vanilkového proteinu (nebo mouky)
  • 50g mletých vloček (ovesná mouka)
  • 300g vypeckovaných švestek
  • lžička ghí
  • lžíce medu
  • lžička skořice
  • tvaroh k podávání

Nejdříve si rozdělíme vejce na bílky a žloutky, poté bílky vyšleháme s kypřícím práškem na tuhý sníh. Žloutky naopak smícháme postupně s dýňovým pyré, medem, skořicí, mlékem, proteinem a vločkami. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto po lžících smažíme na pánvi potřené buď máslem nebo ještě lépe přepuštěným máslem (ghíčkem). Otáčíme velmi opatrně, lívance jsou křehké. Na pánvi si rozpustíme máslo s medem a skořicí a do pánve poté vhodíme na měsíčky pokrájené švestky. Opekáme do změknutí a poté teplé podáváme k lívancům, ještě můžeme přidat tvaroh na zjemnění.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *