Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Veganský banánový chlebíček s lotuskovým posypem

Tentokrát přináším hodně jednoduchý a překvapivě veganský recept. Nejsem úplně vegemilovník, ale u tohohle chlebíčku to vůbec nevadí. Je překvapivě vláčný, navzdory tomu, že neobsahuje vajíčka, ani žádný tuk. Chlebíček jsem lehce dosladila medem, ale to záleží už na osobní volbě, jaké sladidlo zvolíte. Banány zvolte, co nejzralejší, aby v chlebíčku jejich chuť, co nejvíce vynikla.

P.S. Fotky jsou tak temné, jako současná týdenní inverze…

 

Veganský banánový chlebíček s lotuskovým posypem

  • 3 zralé banány
  • 50 ml mléka (lze kokosové, mandlové atd.)
  • 60g rozpuštěné čokolády 70% kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 150g hladké špaldové mouky
  • 20g kakaa
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 70g sušenek lotus

 

Nejrychlejší způsob na chlebíček probíhá tak, že si připravíme mixér a nejdříve rozmixujeme sušenky a odložíme. Poté do mixeru vložíme banány, mléko, rozpuštěnou čokoládu a med a směs promixujeme do hladké konzistence. Do mixéru ještě přidáme mouku, kakao a kypřící prášek. Hotové těsto vlijeme do silikonové formy, nebo formy vyložené pečícím papírem. Povrch posypeme drcenými sušenkami necháme hodinu péct v troubě rozpálené na 150 stupňů. Vyklopíme až po částečném zchladnutí, vlahý nebo studený je výborný s oříškovým máslem nebo marmeládou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *