Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Dýňová roláda

  Začala sezóna dýní a to je jedna z mála opravdu dobrých věcí na podzimu. Už jsou pryč roky, kdy všichni vařili jenom dýňovou polévku, všude se to jen hemží novými recepty. Tento bude jeden z mých osobně oblíbených, protože je snadný, zdravý, rychlý a pěkně barevný.

Dýňová roláda

  • 3 vejce
  • 200g pyré z dýně
  • 1 lžíce tekuté stévie
  • 65 g mletých ovesných vloček
  • 30g vanilkového proteinu
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 40ml vody
  • 1 hrnek mléka
  • 4 lžíce stévie
  • 1 pudinkový prášek, příchuť smetana
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 250g nízkotučného tvarohu

 

Nejdříve si oddělíme z vajec žloutky a bílky, ze kterých vyšleháme hustý sníh. Vedle v misce promixujeme dýňové pyré (pečená, mixovaná dýně) se žloutky a postupně přidáme také stévii, ovesné vločky, protein, kypřící prášek, skořici, perníkové koření a nakonec 40ml vody. Ještě opatrně vmícháme připravený sníh z bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a lehce ho potřeme olejem, těsto stěrkou rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme péct na 150 stupňů zhruba na 15 minut. Poté těsto i s papírem stočíme do rolády. V mezičase si připravíme krém, na který svaříme mléko se stévií, pudinkovým práškem a vanilkovou pastou na hustý pudink. Do ještě teplého přimícháme tvaroh a krém rozetřeme na rozbalenou roládu, pevně stočíme a necháme alespoň hodinu vychladit v lednici.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *