Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Lilky zapečené s hovězím

  Jedna z věcí, která mě v Řecku oslnila byly zapečené lilky… Samozřejmě bylo jasné, že to bude jedna z prvních věcí, kterou chci napodobit. Musím říct, že jsem se celkem přiblížila, ale ještě kousíček chybí a nevím proč :D. Jinak je recept poměrně snadný, bez lepku, maso a zeleninka, ideál. Když jsem lilky pekla tenhle týden podruhé, tak jsem došla k myšlence, že studené mi chutnají asi o něco více.

Lilky zapečené s hovězím

(4 porce)

  • 2 lilky
  • sůl
  • 1 cibule
  • 1+2 lžíce olivového oleje
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce bylinek (oregáo, bazalka, česnek dle preferencí..)
  • 350ml passaty (s bazalkou)
  • 4 rajčata
  • 40g parmazánu

 

Lilky nakrájíme na 1,5 cm široké plátky, vložíme do misky a hustě posolíme, aby pustily vodu. Za hodinu je necháme okapat a postupně z obou stran opečeme na lžíci olivového oleje. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme masovou směsí. Na ni opečeme na dvou lžících olivového oleje na drobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme také maso a bylinkové koření a opekáme dokud maso nezhnědne. Poté přilijeme trochu vody a passatu. Půl hodiny dusíme pod pokličkou a poté dochutíme solí. Směs rovnoměrně rozdělíme na lilky, pokladame rajčaty nakrájenými na kolečka a zasypeme parmazánem. V troubě vyhřáté na 170 stupňů na 40 minut zapečeme. Lilky jsou fajnové teplé, i studené.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *