Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Krůtí medailonky a la francouzská cibulačka

  Tento recept vznikl jako naprostá improvizace, když jsem se snažila vymyslet, co s medailonky. Zároveň byla v lednici vyloženě osamělá deci bílého rulandského, a tak jsem si vzpomněla na francouzské chutě a cibulačku. Nakonec z toho vzniklo libové maso v jemné omáčce, co víc si přát :). Ideální přílohou jsou brambory nebo čerstvé pečivo.

Krůtí medailonky a la francouzská cibulačka

(3 porce)

  • 400g krůtích medailonků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 2 velké červené cibule (nebo 3 menší)
  • 1 dcl bílého vína
  • 4 větvičky tymiánu
  • 4 větvičky oregána
  • 30g strouhané parmazánu
  • příloha k podávání – bramabory, rajčata

 

Maso si očistíme a z obou stran naklepeme, taktéž z obou stran lehce posolíme a opepříme. Na pánvi si rozpálíme olej a maso pečlivě opečeme. Poté přidáme víno, cibuli nakrájenou na klínky, parmazán a tymián. Pánev přikryjeme po vypaření vína pokličkou a po případě ještě podlijeme. Po 15 minutách plotnu vypneme a do pánve vhodíme lístky oregána. Podáme s bramborem nebo jinou přílohou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *