Předkrmy a hlavní jídla,  Zdravé/Fitness

Finger food/Amuse Bouche III. – Krekry s žervé a marinovanými pečenými paprikami a chlebíčky s kozím sýrem, sušenou šunkou a medem

Původně jsem měla v plánu ještě dnes přidat recept na meruňkovou bábovku, ale ejhle… kablík k foťáku, který jsem měla dneska asi třikrát v ruce prostě zůstal v Praze (sakra hergot). Takže z toho důvodu můžu čerpat pouze z toho, co už mám nafocené i postahované z týdne. Nicméně myslím, že tahle inspirace před víkendovými grilovačkami nemůže uškodit. Opět se jedná o drobné dobroty, které mám moc ráda.

Krekry s žervé a marinovanými pečenými paprikami

  • velká červená kapie
  • olivový olej
  • 1/2 lžičky italských bylinek
  • 50g žervé z kozího mléka (čerstvý sýr)
  • česnekové krekry k podávání
  • oregáno

Papriku vložíme na pečící papír a pečeme na 200 stupňů, dokud nemá černé puchýře. Poté ji opatrně vložíme na čtvrt hodiny do igelitového pytlíku a utáhneme, paprika se zapaří a půjde snadno oloupat. Papriku oloupeme a očistíme od semínek. Nakrájíme ji na tenké proužky, které vložíme do mističky a zalijeme olejem smíchaným s bylinkami. Druhý den necháme papriky okapat a rozložíme je na krekry lehce namazané kozím žervé. Nakonec ještě dozdobíme lístky oregána.

P.S. Zbylý olej je skvělý na zakapání salátu.

Chlebíčky s kozím sýrem, sušenou šunkou a medem

  • 1/2 chlebové bagety
  • 100g žervé z kozího mléka
  • 50g sušené šunky (schwarzvalská)
  • hrst hroznového vína (ale best jsou fíky)
  • 2 lžičky světlého medu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky a potřeme žervé z kozího mléka. Na chlebíčky rozdělíme po půlce plátku sušené šunky a přepulené kuličky bezpeckového hroznového vína. Chlebíčky nakonec lehce zakapeme medem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *